BORTSKJEMT MED GOD MAT

Jeg er s heldig ha en mann med matlaging, og da srlig barbecue, som sin store hobby:) I sommer blir det NM i barbecue igjen. Nr han har friperiodene sine er det omtrent restaurantmat hver eneste dag:) Det er jo bare litt synd at undertegnede er s kresen p kjtt. Hihi... Det er godt vi ofte har middagsgjester, og de er alltid strlende fornyde. Nr mannen er offshore derimot, blir det ofte middager som Hellstrm ville ha ristet p hodet over;) Jeg har rett og slett ikke tid til st i en evighet p kjkkenet nr jeg har hentet ungene i barnehagen i femtiden, de er sultne og jeg trtt etter en lang arbeidsdag. Noen som kjenner seg igjen? Da blir det fort til at jeg smeller sammen noe enkelt slik at jeg fr litt kosetid med tvillingene fr de skal i seng. Synes det er viktigere bruke tiden sammen med dem, og all den gode maten ungene fr nr pappaen er hjemme, m vel veie opp for de heller lite oppfinnsomme middagene mammaen lager;););)



Dette var dagens middag. Klassisk italiensk pizza stekt i den vedfyrt ovn. Nam, nam! 

Slik gjr du:

Deigen 

500 gr tipo 0 mel, 3,3 dl vann, 1 ts salt, en halv pose trrgjr.

Bland alt sammen og elt i kjkkenmaskin i 15-20 min. Sett p heving i minst 4 timer p kjkkenbenken eller la den st i kjleskap over natten. Del deigen i ca 200-250 gr store boller etter heving, la bollene heve i 2 timer til tildekket med fuktig hndkle eller Kling film. Form deigen for hnd, begynn i midten for forme skorpen, trykk deigen ut for hnd og strekk den i tillegg. 

Fyll

Ha p tomatsaus, gjerne italienske tomater p boks, mos tomatene i en blender eller stavmikser. Tilsett litt hvitlk, fersk oregano og basilikum. Bruk en skje og legg en klatt p midten av deigen og smr den ut i sirkler. Ikke ta for mye saus p. Str litt maldonsalt p, bare ei lita klype, rasp litt fersk parmesan, str revet fersk mozzarella, litt ferske basilikumblader, litt oregano ferske urter, og oliven olje av god kvalitet over pizzaen.

Pizzaen br helst stekes p s hy temperatur som mulig, 400 grader, men funker greit i ovnen p 250-300 grader med varmluft p.

 

Ha en strlende kveld, alle sammen!

 

Anette

 

#mat #pizza #italianstyle #middag #middagstips #nrkmat #food #dinner

4 kommentarer

Thea Linni

30.03.2016 kl.21:28

Haha, det s jo veldig godt ut da! :D Kan tenke meg barna ble fornyd!

Forfatter Anette Moe

30.03.2016 kl.21:30

Thea Linni:
De var veldig fornyde:):):)

Suzanne

30.03.2016 kl.22:41

MMM :D Gy at du blogger igjen :*

Forfatter Anette Moe

30.03.2016 kl.22:45

Suzanne:
Takk, skjnna:)

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min frste kriminalroman "Ddssynd" i 2009 og den uavhengige oppflgeren, "Skjebnens harde hnd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Sprsml kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen N

Kategorier

Arkiv

hits