BORTSKJEMT MED GOD MAT

Jeg er så heldig å ha en mann med matlaging, og da særlig barbecue, som sin store hobby:) I sommer blir det NM i barbecue igjen. Når han har friperiodene sine er det omtrent restaurantmat hver eneste dag:) Det er jo bare litt synd at undertegnede er så kresen på kjøtt. Hihi... Det er godt vi ofte har middagsgjester, og de er alltid strålende fornøyde. Når mannen er offshore derimot, blir det ofte middager som Hellstrøm ville ha ristet på hodet over;) Jeg har rett og slett ikke tid til å stå i en evighet på kjøkkenet når jeg har hentet ungene i barnehagen i femtiden, de er sultne og jeg trøtt etter en lang arbeidsdag. Noen som kjenner seg igjen? Da blir det fort til at jeg smeller sammen noe enkelt slik at jeg får litt kosetid med tvillingene før de skal i seng. Synes det er viktigere å bruke tiden sammen med dem, og all den gode maten ungene får når pappaen er hjemme, må vel veie opp for de heller lite oppfinnsomme middagene mammaen lager;););)Dette var dagens middag. Klassisk italiensk pizza stekt i den vedfyrt ovn. Nam, nam! 

Slik gjør du:

Deigen 

500 gr tipo 0 mel, 3,3 dl vann, 1 ts salt, en halv pose tørrgjær.

Bland alt sammen og elt i kjøkkenmaskin i 15-20 min. Sett på heving i minst 4 timer på kjøkkenbenken eller la den stå i kjøleskap over natten. Del deigen i ca 200-250 gr store boller etter heving, la bollene heve i 2 timer til tildekket med fuktig håndkle eller Kling film. Form deigen for hånd, begynn i midten for å forme skorpen, trykk deigen ut for hånd og strekk den i tillegg. 

Fyll

Ha på tomatsaus, gjerne italienske tomater på boks, mos tomatene i en blender eller stavmikser. Tilsett litt hvitløk, fersk oregano og basilikum. Bruk en skje og legg en klatt på midten av deigen og smør den ut i sirkler. Ikke ta for mye saus på. Strø litt maldonsalt på, bare ei lita klype, rasp litt fersk parmesan, strø revet fersk mozzarella, litt ferske basilikumblader, litt oregano ferske urter, og oliven olje av god kvalitet over pizzaen.

Pizzaen bør helst stekes på så høy temperatur som mulig, 400 grader, men funker greit i ovnen på 250-300 grader med varmluft på.

 

Ha en strålende kveld, alle sammen!

 

Anette

 

#mat #pizza #italianstyle #middag #middagstips #nrkmat #food #dinner

4 kommentarer

Thea Linni

30.03.2016 kl.21:28

Haha, det så jo veldig godt ut da! :D Kan tenke meg barna ble fornøyd!

Forfatter Anette Moe

30.03.2016 kl.21:30

Thea Linni:
De var veldig fornøyde:):):)

Suzanne

30.03.2016 kl.22:41

MMM :D Gøy at du blogger igjen :*

Forfatter Anette Moe

30.03.2016 kl.22:45

Suzanne:
Takk, skjønna:)

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits