PRESSEMELDING - BOKA MI:)

Nedenfor følger pressemeldingen på min nye kriminalroman "Skjebnens harde hånd". Hentet fra www.publicabok.no. Boka kommer denne uka. Den kan bestilles av meg for de som ønsker (med eller                uten en liten hilsen;)

 

Mørk profil

"Skjebnens harde hånd" er Anette Moe sin andre kriminalroman. En såkalt profilør står i sentrum for handlingen, og er den som binder sammen tre mord som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre.


- Hva er egentlig en"profilør"?
- Det er en person som lager profiler av gjerningsmenn. Det er mye brukt i USA, og har også kommet litt mer i Sverige. Men i Norge er ikke metoden særlig utbredt. Profiløren er gjerne en psykolog som har tatt videreutdanning i profilering, sier Moe. Selv er hun sosionom, og hun tror dette er med på å forme skjønnlitteraturen hennes.
- Det handler jo om psykologien bak handlingene, det at noen faktisk kan gå til det skrittet å drepe. Jeg prøver å gå inn i morderens hode for å forstå årsakene bak handlingen. Profiløren lager også profiler av ofrene for å se om det er noen likheter, for eksempel om det er noe i oppveksten som kan knytte dem sammen. Han studerer åstedet, og tolker alt han ser. Hvordan morderen har utført drapet, kan si mye om gjerningsmannen, understreker Moe.
 

Åpner seg på dødsleiet
- Kan du gå litt mer inn i handlingen, uten å røpe for mye?
- "Skjebnens harde hånd" er egentlig en frittstående oppfølger til min første bok, "Dødssynd". Tre menn blir funnet døde av overdose. Alle tre hadde fast jobb og stabil inntekt. Det synes ikke å være noen sammenheng mellom mordene i begynnelsen. Kristiansand politistasjon blir koblet inn i saken, og etter hvert blir profiløren engasjert. Jeg-personen i boken har en mor som ligger for døden, og hun får derfor et behov for å åpne seg for sønnen. Han har vokst opp alene med henne, og har aldri hatt kontakt med faren. Moren har vært sammen med menn som ikke har behandlet henne bra, men hun tror hun har klart å holde det skjult for sønnen. Men barn snapper opp ting. Når moren åpner seg på dødsleiet, får sønnen langt på vei bekreftet mange av sine mistanker om hvordan hun har blitt behandlet, sier Moe.
 

Inspirasjon fra virkeligheten
- Det er dystre greier, dette her?
- Ja, bak drap skjuler det seg tragiske skjebner.
- Hvilket forhold har du selv til krim?
- Jeg har alltid lest mye krim, det er liksom min sjanger. Det fascinerer meg at et menneskesinn kan bli såpass sykt, og det ønsker jeg å gå mer i dybden i. Det er gjerne en utløsende faktor for et mord, men det er svært sammensatte faktorer som ligger bak. I bøkene mine har jeg fokus på både oppvekst og følelsesliv til forskjellige karakterer. Jeg leser en del krimlitteratur, og også litteratur om norske drapssaker fra virkeligheten, og jeg ser på kriminalserier som for eksempel "Criminal Minds".
- Og det gir deg inspirasjon?
- Ja, det er mye å hente der, avslutter Moe.


Tekst: Trond Anfinnsen
Foto: Cecilie Moe Bersås4 kommentarer

I have dreams

11.04.2011 kl.15:02

jeg synes det er så fantastisk imponerende det du har oppnådd, utrolig flott at du får bøkene dine utgitt og jeg er sikker på at de vil selge masse. men bare det å ha skrevet en bok er en fantastisk stor prestasjon i seg selv, og du har skrevet to. selv holder jeg fortsatt på å skrive min første, jeg er kommet litt over halvveis. men om jeg skriver den ferdig betyr det jo ikke at den vil bli utgitt. jeg ser på det som en utrolig stor og nesten litt uoppnåelig drøm, men du har klart det. du gir meg inspirasjon til å fortsette med min bok og ikke gi opp.

Forfatter Anette Moe

11.04.2011 kl.15:06

I have dreams...: Takk;) Så søt du er;) Jeg er sikker på at du vil klare det hvis du virkelig vil og står på. Men det er som du sier, bare det å fulføre en bok er vanskelig nok. Så alle som klarer det bør være veldig stolte av seg selv;) Selv var jeg heldig å finne et lite forlag som ville utgi det jeg har skrevet, og det er en kjempebonus. Veldig takknemlig og ydmyk:) Ha en fin dag!

Ønskemor

11.04.2011 kl.18:17

Vet du, jeg leser aldri krim. Men nå fikk jeg skikkelig lyst til å lese boken din! Helt sant også!

Forfatter Anette Moe

11.04.2011 kl.22:34

Ønskemor: Så hyggelig å høre da;)

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits