VILLE DU DREPT?

For en nyyydelig dag, igjen!:) Nå har jeg tenkt å lenke meg på verandaen med ei bok. Begynte på boka "Morder i familien" i går. Den omhandler norske drapssaker fra virkeligheten. Forfatteren Aage Georg Sivertsen forsøker å forstå de mange årsakene bak drapene som blir begått, og gjennomgår drapsmannens liv. Den virker utrolig interessant.

Menneskets mørke sider har interessert oss fra tidenes morgen. Og fascinasjonen for hvordan mennesker er i stand til å drepe, er stor. Vi har alle sagt «jeg skal drepe deg» i ren frustrasjon, fortvilelse og sinne. Selv om vi ikke mener noe med det, lurer mange av oss fra tid til annen på om vi faktisk er i stand til å ta et liv. Selv i selvforsvar. Hadde du klart å trykke inn avtrekkeren dersom personen foran deg trakk en kniv? Ville du klart å få kontroll over den skjelvende hånden slik at du kunne ufarliggjøre personen fremfor deg?

Senere blir det IKEA og ut og spise med fine jenter <3

Ha en strålende dag!

6 kommentarer

Maja Knutsen

05.03.2011 kl.13:11

Vet faktisk ikke helt..

Christina Desirèe

05.03.2011 kl.13:15

Overlevelses innstinktet er jo veldig stort, Så tror egentlig de fleste kunne klart utrolig mye i en sitvasjon der de blir trua for livet eller noe lignende.

Ønskemor

05.03.2011 kl.15:41

Oi, det er jo utrolig vanskelig å si. Jeg håper bare aldri at jeg trenger å finne det ut :-) Jeg trur faktisk det hadde vært lettere å svare om spørsmålet dreide seg om du kunne drepe for å redde en du elsker. Om jeg hadde barn og barnet var truet, kunne jeg sikkert vært i stand til det meste for å redde barnet mitt.

trine lise

05.03.2011 kl.16:11

Jeg tror det...som forrige person så tror jeg de fleste er kapabel til å drepe om det sto om livet...enten til en selv eller noen man er glad i....!

Jeg har alltid sagt at jeg hadde drept om noen hadde skadet mine småsøsken og det tror jeg faktisk på...nå har de blitt store da, men det er noe av det som hadde tippet meg over....tror jeg da, man vet vel egentlig aldri :)

trine lise

05.03.2011 kl.16:17

Jeg tror som personen over at de fleste er kapabel til å drepe...om det sto om livet ens eller til noen man var glad i. Jeg har alltid sagt at jeg ville drept om noen hadde skadet mine småsøsken...nå er det blitt store da, men tror det er noe som ville tippet meg over grensen...tror jeg da....man vet vel egentlig aldri før man står opp i det. Krysse fingre for at det aldri skjer !

Forfatter Anette Moe

05.03.2011 kl.16:26

Ja, det er et vanskelig spørsmål som det ikke er mulig å svare på før man står oppi en slik grusom situasjon. Det er utrolig interessant å lese mer om hva som kan få mennesker til å gå til det skrittet å drepe noen. Det ligger mye vondt bak, og det vi ofte leser om i aviser etc er kun den utløsende årsaken. Tragiske skjebner. Jeg har lært mye om dette gjennom min research om profilering til kriminalromanene mine. Samfunnet har ofte også sin del av skylden for tragedier som skjer.

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits