GI UT BOK

I går kom artikkelen om den nye kriminalromanen min "Skjebnens harde hånd" i lokalavisen "Vennesla Tidende". Synnes det ble veldig bra:) Hyggelig at de vil skrive om boka mi. De siste dagene har jeg sittet lenket til PCen til langt på natt i et forsøk på å ferdigsstille boka til påske. Forlaget har gjort en kjempejobb!:)

Refererer til artikkelen under bildene:?         Dette blir en uavhengig oppfølger til min første bok. Det er de samme etterforskerne og den samme profiløren, men nå jobbes det med nye drapssaker, forteller Anette Moe.

Den unge krimforfatteren fra Øvrebø fortsetter dermed historien fra sin første roman ?Dødssynd? som kom ut i 2009.

    ? Det som skjer i den nye boka er at tre menn som i begynnelsen ikke ser ut til å ha noen sammenheng med hverandre plutselig dør av en overdose heroin, sier hun.

 

Inn i morderens hode

Det er psykologien bak et drap som Moe ønsker å få frem i bøkene sine. Hun ønsker at leserne skal komme under huden på morderen.

    ? Oppvekst og følelseslivet til de forskjellige personene i boka er sentrale ting i historien. Det vil være et veldig fokus på dyptgripende hendelser i et menneskets liv, som skal gi leserne et innblikk i hvordan noen kan gå til det skrittet og drepe noen, forklarer forfatterspiren.

 

Lokal handling

Som i den første boken er handlingen knyttet til lokale steder rundt Kristiansand, Vennesla og Øvrebø. Nå håper Moe at den nye boken vil bli tatt like godt imot som den første.

    ? Det er veldig gøy når folk ønsker å lese det du skriver. Mange har spurt meg når neste bok kommer. Folk er veldig nysgjerrige på hvordan det går med karakterene i boka, sier den skriveglade venndølen.

    Hun sier at de to bøkene kan leses uavhengig av hverandre.

    ? Men de som har lest den første boka får en fortsettelse på livene til personene.

 

Håper på påskekrim

For tiden holder Moe på å legge siste hånd på verket. Håpet er at boken skal være klar til krimlesernes høytid.

    ? Både forlaget og jeg ønsker å ha den klar til påske, men det er ingen garanti for det. Nå holder jeg på med korrektur og det gjenstår fortsatt mange korrekturer. Det er en ganske tidkrevende prosess for jeg må lese gjennom hele boka på nytt for hver korrektur. Det blir gjerne fire korrekturer før boka er klar til å gå i trykken, forteller 29-åringen.

 

Mye korrekturlesing

Til tross for at korrekturen kan være en svært tidkrevende prosess setter Moe stor pris på de tilbakemeldingene det gir henne fra forlaget.

    ? Jeg har ikke vært så flink til å levere fra meg manus til andre. Man er redd for at folk ikke tør å være ærlige. Men det er utrolig spennende å få tilbake den første korrekturen og se de tingene som en konsulent er enig i eller uenig i og hva de synes er bra og hva som er mindre bra. Jeg er veldig opptatt av språk og formuleringer, så det er noe jeg lærer veldig mye av, forteller hun.

 

Fornøyd med salget

Da Moe i 2009 gav ut boken Dødssynd var det hennes debut som krimforfatter. Boken har siden blitt solgt fra Oslo i øst til Stavanger i vest. Men de fleste bøkene har blitt solgt på Sørlandet. Moe er svært fornøyd med den mottakelsen boken hennes har fått.

    ? Jeg hadde ingen forventninger, så alt sammen er et pluss. Jeg er kjempefornøyd med at folk ønsker å lese det jeg har skrevet.

    Men hun har liten tro på at det blir en filmatisering av krimromanene hennes.

        ? Den tror jeg nok aldri kommer. Jeg er veldig ydmyk på dette og tror ikke at jeg er noen verdensmester, men jeg gjør det bare fordi det er utrolig gøy. Dette er hobbyen min og alt som kommer utenom er bare moro for meg, smiler hun.

 

12 kommentarer

Linda

02.03.2011 kl.17:51

Kjempekult!!

Forfatter Anette Moe

02.03.2011 kl.17:55

Linda: Takk!

Christina Desirèe

02.03.2011 kl.18:12

Spennende :)

Tonjes music

02.03.2011 kl.18:40

Du får ha en fin kveld du også :)

Elze

02.03.2011 kl.19:57

Flott de skriver om deg :) Vi får samle sammen noen folk, investere i et kamera, så mekker vi sammen en filmatisering av boka på ei helg *ler*
Så spennende! Må være moro :)

Deztructiion

02.03.2011 kl.22:47

kjempe gøy da :)

Caroline

03.03.2011 kl.15:07

ikke feil med påskekrim, hater egentlig å lese, men leste dødssynd så må nok kjøpe den andre boka di også. Dødssynd var KJEMPE gøy :D du skriver så bra :))

U ROCK !

Forfatter Anette Moe

03.03.2011 kl.15:34

Caroline: Takk for det:) Koselig tilbakemelding:) Ha en super dag!

Forfatter Anette Moe

03.03.2011 kl.15:36

Elze: Ikke sant;) Haha... Det hadde SIKKERT blitt dødsbra;)

Suzanne Moe

03.03.2011 kl.23:46

GLEDEr MEG :D

Chalten

04.03.2011 kl.01:35

Har ikke lest den første boka, men vikk veldig lyst til å gjøre det nå.

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits