ARTIKKEL FRA VENNESLA TIDENE


Krimdebutant: Anette Moe debuterer som kriminalforfatter med Dødssynd.

Har gitt ut Dødssynd
Øvrebøjenta Anette Moe er ute med sin første kriminalroman, Dødssynd

Skrevet av Av Marianne Rike 09.12.09

Det er uvirkelig å sitte med boka i hånda, men det er også utrolig gøy, sier Anette Moe (27) fra Øvrebø.
For ei uke siden ble hennes første kriminalroman Dødssynd lansert.
Til nå har jeg fått mange gode tilbakemeldinger, men det er fra kjente som er i startgropa av lesingen. Jeg har også etterspurt kritikk, fordi jeg vil lære mer til neste bok. Men selvfølgelig er det gøy å få høre at jeg gir gode beskrivelser som folk lever seg inn i, påpeker 27-åringen.


Ny bok
Moe er utdannet sosionom og arbeider i barne-, ungdoms- og familieetaten i Kristiansand. Ved siden av fulltidsjobben og husbygging skrev hun Dødssynd på halvannet år. Noe av handlingen i kriminalfortellingen foregår i Vennesla. Det starter med Brede Karlsen, en respektert tannlege fra Kristiansand, som blir funnet drept på Sandrip i Øvrebø. Profilør Ernst Lier settes på saken.
Anette har allerede begynt på sin andre bok som handler om de samme etterforskerne.
Jeg har kommet 60 sider på vei. Det handler om å finne tid til å skrive, forteller hun.
Dødssynd er gitt ut av Publica forlag og er på 256 sider.


Dristig
Knut Holt, som har arbeidet som filmanmelder i Fædrelands-vennen i 30 år og skrevet teater- og bokanmelder omtrent like lenge, synes det er et dristig grep å skrive om en seriemorder på Agder
Det er ikke norsk tradisjon, det er mer vanlig å skrive sosialrealistisk om politietterforskere, men det er tøft gjort og jeg håper at hun lykkes med det, sier Holt som selv har utgitt sin egen krimbok Mord på Sirkus. Han har ikke fått lest Dødssynd enda.
Men jeg bestemte meg for å lese den med en gang og jeg gleder meg veldig, sier Holt videre.
61-åringen har også utgitt flere kriminalnoveller.


Mangelvare
Hva skal det til for å nå opp som en god krimforfatter?
Det må ligge en god intrige i bunnen, og være gode levende personer, et språk som flyter smidig og personlig så liker jeg at det er en god dialog.
Han forteller at det er sjeldent Sørlandet blir brukt som utgangspunkt i kriminalromaner.
Det er flere ganger etterlyst forfattere med tilknytning til Sørlandet. Du har for eksempel Gunnar Staalesen som skriver om Bergen, Fredrik Skagen om Trondheim og en håndfull som skriver om Oslo. Det er enkeltstående som har skrevet fra sørlandsdistriktet, men ingen som har fremstått enda, avslutter han.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits