UTDRAG FRA KRIMINALROMANEN MIN "DØDSSYND"

Nedenfor følger et utdrag fra kriminalromanen "Dødssynd" som jeg utga i november 2009. Hyggelig om du vil lese den og gi meg tilbakemelding. Det er bare slik jeg kan lære å bli bedre:) Den kan lånes på mange biblioteker rundt om i landet eller kjøpes i de fleste nettbokhandlerne, f.eks www.publicabok.no eller www.bokklubben.no

 

 

Jeg stod over den livløse kroppen. Årets julegave, tenkte jeg med et smil om munnen. Bare han våknet snart, så jeg kunne kjenne adrenalinet strømme gjennom kroppen min når redselen skinte som funklende julestjerner i øynene hans.

Jeg satte meg på huk foran den bundne kroppen. Som et lite barn knuget jeg hendene mot brystet og ventet og håpet. Etter en halvtimes tid så jeg øyeeplene begynne å bevege seg bak øyelokkene. Nølende åpnet han dem. Jeg stålsatte meg for den kjente, deilige følelsen av å speile meg i redsel, men den kom ikke. Jo visst var mannen redd. Han var så redd at jeg var sikker på at han skulle gjøre i buksene. Men det var liksom ikke det samme. Noe manglet, og jeg visste så altfor godt hva det var. Han var blitt tatt på feil grunnlag. Han oppfylte ikke kriteriene for mine håndplukkede mannfolk.

Jeg bet tennene sammen. Han måtte ikke se at jeg nølte. Psykologer enser slike ting med en gang. Han ville vite akkurat hvilken knapp han skulle trykke på for å få meg til å ombestemme meg.

 

Jeg reiste meg fort opp og småløp inn på vaskerommet vegg i vegg. Han skulle ikke få sjansen engang. Jeg satte meg foran ham igjen og presset et lommetørkle så langt inn i kjeften hans jeg kunne. Han klynket som en hund, men det hjalp lite.

Plutselig ringte det på døren. Hadde det ikke vært for at jeg hadde holdt døren til torturkammeret åpen, hadde jeg aldri hørt det. Hvem kunne det være på denne tiden? Jeg gikk opp, og skulle akkurat til å titte ut gjennom vinduet i døren da glass singlet like ved. Jeg tok en helomvending og stirret rett inn i det likbleke ansiktet til Abbe. Han var helt fra seg. Han hev etter pusten og snakket et helt uforståelig språk. Jeg så hvordan han forsøkte å ta seg sammen. Skuldrene heiset og senket seg som om han holdt på med pusteøvelser under en fødsel.

«Du kan ikke gjøre det. Han vet ingenting!» Han skrek.

«Hold kjeften på deg, din jævla sutrekopp. Det går bare ikke an å ombestemme seg om slike ting. Han har jo sett ansiktet mitt, for faen!» Jeg merket hvordan jeg hisset meg opp over dette idiotiske innspillet som ble servert meg midt på mørkeste julenatten. Sinnet raste som en hissig skogbrann inni meg. Jeg bet meg selv i leppen. Smaken av kobber fylte munnen. Som en vampyr fikk jeg lyst på mer. Jeg grep etter noe å kaste. I neste øyeblikk suste vinkaraffelen i krystall gjennom luften. Det var en fulltreffer. Den hysteriske mannen ble plutselig veldig rolig, og så ble han borte. Langt borte. Jeg sparket ham i siden idet jeg gikk forbi. «Du kunne ikke bare holde kjeft, kunne du? Hadde du glemt avtalen vår? Sammen i tykt og tynt. Som om dette ikke er vanskelig nok for meg. Jeg har ikke akkurat valgt ut denne julegrisen her for gøy.»

Jeg ble stående som om jeg ventet et svar. Det tomme blikket kikket beklagende opp på meg. I hvert fall var det det jeg innbilte meg.

 5 kommentarer

Utrolig bra!

Jeg elsker faktisk å skrive selv også. I følge norsklæreren min kan jeg bli forfatter når jeg blir stor, noe som jeg virkelig har lyst til! Forresten så har jeg et spørsmål:

Har du noen ganger skrivesperre? Hvordan helbreder du den? Jeg er en ivrig kunde hos skrive-sperre-butikken skjønner du..

Andrhf.blogg.no

09.02.2011 kl.19:55

den virker gøy!

Andrhf.blogg.no

09.02.2011 kl.19:55

virker kul!

~ Erika Louise <3

09.02.2011 kl.20:07

STILIG! jeg har/hadde faktisk en drøm om å bli forfatter.. Er superglad i å skrive og.. Fikk du noen suksess? :)

Ingrid Thuv.

09.02.2011 kl.20:19

spennende! :O

Skriv en ny kommentar

Forfatter Anette Moe

Forfatter Anette Moe

34, Kristiansand

Jeg er tvillingmamma, sosionom og har videreutdannelse i Human Resources. Jeg utga min første kriminalroman "Dødssynd" i 2009 og den uavhengige oppfølgeren, "Skjebnens harde hånd", i 2011. I mars 2016 ble "Tause ofre" utgitt. Instagram: @anette_moe_author Facebook: Forfatter Anette Moe Spørsmål kan rettes til samarbeid.anette@gmail.com

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits